Німецькі політики вражені успіхами децентралізації на Дніпропетровщині

Депутати бундестагу вражені успіхами децентралізації на Дніпропетровщині. Сподіваються, що співпраця нашої області з Німеччиною стане міцнішою, інвестиції – більшими, економічне зростання регіону – швидшим. Про це стало відомо на зустрічі делегації бундестагу і керівників Дніпропетровської облдержадміністрації.

ODA_8886

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ми вражені тим, що бачимо на Дніпропетровщині, – зізнався голова германо-української групи бундестагу Карл-Георг Вельман. – Зараз для України і для інвесторів дуже важливо, щоб Верховна Рада внесла зміни до Конституції щодо децентралізації. Але вже зараз ваш регіон показує успіхи в проведенні цієї реформи».

Перший заступник голови ОДА Олег Кужман підтвердив – децентралізація в Україні почалася саме з Дніпропетровщини: «Дійсно, багато що залежить від реформ Кабінету Міністрів і рішень Верховної Ради. Але ми не чекаємо цих рішень і реформуємо область, щоб зробити її ще успішнішою. Тому першими почали децентралізацію. І ось перші 15 об’єднаних громад підуть на місцеві вибори, щоб в найближчому майбутньому самостійно розпоряджатися своїми ресурсами і грошима. Але успіхи децентралізації вже відчутні. Обласний бюджет перевиконано на 36%, місцеві – на 28%», – зазначив Олег Кужман.

ODA_8895

Німецькі депутати привітали реформаторські амбіції керівництва Дніпропетровщини та побажали успіхів у їх реалізації: «Німеччина має позитивний досвід децентралізації. Широкий розподіл повноважень йде на користь суспільству. Адже представники громад краще за верхівку влади знають, що потрібно людям», – зауважив представник соціал-демократичної партії бундестагу Норберт Спінрат.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь