Український майстер створює вражаючі мініатюрні кораблі

У Луцьку майстер мініатюр Володимир Ящук виготовляє кораблі вагою кілька грамів і вміщає їх у звичайних скляних пляшках. Про це повідомляє “5 канал”.

Як стало відомо, над одним вітрильником волинський Лівша працює щонайменше 30 годин, використовуючи виключно природні матеріали – шкірки цибулі, листя кукурудзи, кору.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Чоловік каже: захоплення морем зародилося під час військової служби на Балтиці, а майстрування копій, для яких океан – скляна пляшка, то наслідок суперечки. 40 років тому він вирішив довести, що складе корабель навіть в обмеженому просторі.

Спецінструмент – також власна розробка. Шпон нарізає ножем для різання локшини, пінцет із пластикових трубок, а клей акуратніше лягає зі шприца. У колекції волинського Лівші понад 300 вітрильників. Вага кожного – від одного до 12 грамів. Окраса творчості – мініатюрні казкові кораблі. Деякі з компонентів суден у глядачів викликають шок.

“Найбільш мені подобаються вітрильники, у яких вітрила виготовлені з неймовірних матеріалів – корінчики вишень, корінь часнику, ребра карася, панцир рака, пір’я голуба”, – каже майстер мініатюр Володимир Ящук.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!