У Дніпрі понад тисячу людей приєдналися до маршу захисників України

У Дніпрі АТОвці, силовики, курсанти пройшли урочистим військовим маршем – так область розпочала святкування Дня захисника України. Хода стартувала біля ДніпроОДА й рушила центральними вулицями міста до Музею АТО. До маршу долучилися більше тисячі людей. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

марш2

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Для нашої області День захисника України має особливе забарвлення. Дніпропетровщина три роки тому стала форпостом на шляху ворога. Наші хлопці поклали своє життя під Іловайськом та Дебальцевим, наші лікарі рятували і нині рятують поранених, наші волонтери допомагають армії. Наші захисники – справжні патріоти, люди незламної волі й нескореного духу. Вони оберігають мир і наближають перемогу», – сказав Валентин Резніченко.

Для урочистого маршу біля ДніпроОДА вишикувалися колони учасників бойових дій на Сході України, а також військові частини, силові підрозділи, курсанти, студенти та ліцеїсти.

марш1

«Сьогоднішнє свято – особливе для мене та побратимів. Ми прийшли взяти участь у марші, щоб підтримати хлопців, які зараз на передовій, – сказав учасник бойових дій, військовослужбовець 93-ї гвардійської бригади Ігор Калиновський. – На війні є місце і звитязі, й страху, і гумору. Добрі згадки залишили капелани – нова для нашої армії служба. Вони разом із нами під обстрілами в окопах несли тягар і духовника, і психолога».

Учасники маршу вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну.

«Мій Славко у 18-ть пішов за покликом серця на контрактну службу, у 25-у повітрянодесантну бригаду. Коли почалася війна – пройшов Ізюм, Слов’янськ, Краматорськ, Дебальцеве. Дуже радів життю, та на жаль, війна забрала його, – поділилася мати загиблого солдата Світлана Морозюк. – Нехай вже швидше закінчиться ця війна й хлопці повернуться живими додому – до матерів, дружин та дітей».

Родзинка цьогорічного свята – урочисте прийняття присяги курсантами університету внутрішніх справ перед нинішніми захисниками.

«Стояти в одних лавах поруч із бійцями – справжніми героями-захисниками – велика честь для нас, – сказав курсант-першокурсник університету внутрішніх справ Сергій Клименко. – Приймаючи присягу на вірність народові України, ми також зобов’язуємося боронити права та спокій наших громадян».

Учасники маршу вирушили урочистою ходою через Алею пам’яті до Музею АТО. Долучилися і сім’ї воїнів, молодь та інші мешканці області.

«День захисника України – молоде свято. Воно вчить патріотизму й піднімає дух наших воїнів, які боронять зараз кордони держави, – сказав перший заступник очільника області Олег Кужман. – Марш такого масштабу організовуємо другий рік поспіль. Ми започаткували цю добру традицію в країні».

День захисника України – державне свято, запроваджене Указом Президента України Петра Порошенка у 2014 році. Його відзначають 14 жовтня.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!