Кабмін запропонував блокувати піратський контент без суду

Кабінет Міністрів схвалив законопроект  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет», що містить дієві механізми протидії інтернет-піратству. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Одним із головних нововведень є досудова можливість видалення або обмеження доступу до інформації, що порушує авторське право. При цьому передбачено штрафні санкції в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходу за невиконання добросовісної вимоги щодо блокування нелегального контенту. Аналогічні штрафи загрожують у випадку відмови ідентифікувати користувача, який розмістив контент, що порушує авторські права», – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Запропоновано внести зміни до закону про нотаріат, що забезпечать визнання доказів з мережі Інтернет.

«Цей законопроект – черговий крок у напрямку створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні. Також, він унеможливлює застосування економічних санкцій до України як «пріоритетної країни» у «Спеціальному Списку 301», і наближає законодавство України до законодавства країн Європейського Союзу, чого власне і вимагає Угода про асоціацію між Україною та ЄС», – додають в міністерстві.

Нагадаємо, що на початку жовтня Американська асоціація кінокомпаній (Motion Picture Association of America, MPAA) звернула увагу Уряду США на перелік найбільших світових порушників авторських прав. Серед них було вказано й декілька українських ресурсів, у тому числі: Kinogo.co, EX.ua та Extratorrent.cc.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь