Кому смородину краще не їсти

Смородина – одна з найкорисніших ягід, багата вітамінами і мінералами. Однак деяким людям краще відмовитися від вживання її в їжу, розповіла нутриціолог Ольга Деккер. Пише zdorovia.com.ua.

За її словами, будь-який вид смородини здатний викликати алергію, тому вводити її в свій раціон варто поступово. Алергічна реакція може проявитися у тих, у кого вона є на пилок, а також інші ягоди або фрукти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Якщо у вас сталося загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, то краще відмовитися від вживання смородини, або змішувати її з йогуртом, підкреслила Деккер.

Що стосується ідеальної порції смородини для здорової дорослої людини – це 80-100 грамів, і бажано її їсти після основного прийому їжі, на десерт. Не можна забувати, що ягоди містять вуглеводи.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!