На Дніпропетровщині музей виборов право брати участь в особливому проєкті (Фото)

Днями  в Музеї історії міста Кам’янського відкрилася виставка «Мовний код нації» як частина проєкту «Мовні вправи». Музей як одна з двадцяти кращих культурних інституцій прифронтових областей України виборов право на участь у цьому проєкті.

Експозиція, що складається з графічних творів  українських художників Алевтини Кахідзе, Олі Федорова, Михайла Алексеєнка, Елтуран Мамедов та інших, доповнена постерами зі  старожитніми світлинами  українських родин з різних регіонів, автентичним рушником з вишитим «Заповітом» Тараса Шевченка, графічними  плакатами, виконанами випускниками Харківської академії дизайну і мистецтв.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як розповіли на ФБ-сторінці музею, у комплексі представлені твори створюють простір, в якому відбуватиметься комунікація з відвідувачами: екскурсії, публічні розмови, круглі столи.

Вже під час відкриття відбулася  публічна розмова з експертами на тему «Та не однаково мені». Серед експертів – представники  Управління культури, відомі українські художники, громадські діячі, які обговорювали проблеми побутування української мови в публічному просторі міста.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!