На Дніпропетровщині шахрай оформлював людям «одноразову допомогу»

У Верхньодніпровську поліцейські викрили шахрая, який ошукав людей під приводом оформлення одноразової допомоги. Внаслідок шахрайських дій зловмисника втратили гроші четверо громадян. Потерпілим спричинено збитків майже на 60 тисяч гривень. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний створив фішингові сайти для надання одноразової допомоги, зовнішній вигляд яких копіював з офіційних сайтів та розміщував їх у соціальних мережах.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як тільки громадяни переходили за цим посиланням і зазначали реквізити своїх платіжних карток, зловмисник авторизувався у додатках онлайн-банкінгу. Кошти потерпілих переказував на інші банківські карти та використовував їх на власний розсуд.

Зловмисника вдалось встановити. Ним виявився 21-річний містянин. Під час обшуку за місцем мешкання шахрая правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерну техніку.

За погодженням з Жовтоводською окружною прокуратурою фігуранту повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,2 ст.361 та ч.3, 4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідчі дій щодо встановлення інших постраждалих тривають.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!