На Дніпропетровщині у дружини військовослужбовця виманили значну суму грошей

Криворізькі поліцейські викрили шахрая, який виманив у дружини безвісно зниклого військовослужбовця понад 1 млн гривень. Як повідомили правоохоронці, фігурант розповів жінці, нібито її чоловік потрапив у російський полон, а він має «зв’язки» та може посприяти у його звільненні. Однак, щоб вирішити це питання, потрібні кошти.

Поліцейські встановили, що 34-річний підозрюваний був знайомим з потерпілою та знав, що її чоловік зник безвісти під час виконання бойового завдання. У серпні 2023 року він повідомив жінці, що нібито її чоловік потрапив у полон та завірив, що допоможе визволити його. Протягом пів року шахрай регулярно отримував кошти від потерпілої на свої банківські рахунки та розпоряджався ними на власний розсуд.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Поліцейські викрили шахрайську схему. За місцем мешкання зловмисника провели обшук, в ході якого вилучили мобільний телефон, банківські картки та нотатки.

Злочин задокументували співробітники Криворізького районного управління поліції спільно зі Службою безпеки України під процесуальним керівництвом Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

25 червня слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 4, 5 ст. 190 (шахрайство, вчинене у період воєнного стану в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!