На Криворіжжі спеціалісти виявили рідкісні рослини  (Фото)

Моніторинг рослин  Криворіжжя, зокрема долини Інгульця – пріоритетний напрямок досліджень науковців Криворізького ботанічного саду. Співробітниками ботасаду наприкінці серпня було здійснено чергове проходження маршруту «Берег лівий – берег правий – балка Зелена». Як завжди – нові флористичні знахідки.

Вперше для урбанофлори Кривого Рогу на схилі лівого берега долини Інгульця (Катеринівський розлом Скелеватських виходів) знайдено рідкісний степовий вид – тринію багатостеблу.  А ось катран понтичний, включений до Червоної книги України, який на Криворіжжі є заносним видом із морських узбереж, відмічений лище на Правобережному відвалі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Спека, посуха… Пересихають ставки у балках. По периметру ставка – соляна  кірка та буяння галофітів (солестійких рослин) соднику простертого (Suaeda prostrata) і солонцю сланкого (Salicornia prostrata).   А на затіненій скелі у гирлі балки Галаганової зеленіє мініатюрна папороть аспленій волосовидний (Asplenium trichomanes), що також включений до  Червоної книги», – пишуть на фейсбук-сторінці ботсаду.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!