Названо найкращу фотографію Дніпропетровщини

Цьогоріч світлина Свято-Миколаївського собору у Кам’янському була визнана переможцем у номінації «Найкраща фотографія Дніпропетровської області 2019» на щорічному Міжнародному конкурсі Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки». Повідомляють у прес-службі Кам’янської міської ради.

«Вікі любить пам’ятки» – це українська частина міжнародного конкурсу фотографій пам’яток культури Wiki Loves Monuments. За перемогу у номінації цього року змагались 22 конкурсанти, а загалом за весь час конкурсу – 206. Член журі конкурсу, фотограф Наталія Шестакова прокоментувала роботу переможця:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Композиційно це майже ідеальне зображення, чудові кольори та освітлення. Дуже приваблива презентація комплексу пам’ятки». Світлину на конкурс подав учасник під логіном Miletanto. Зазначимо, що у Вікіпедії представлено й інші роботи цього фотографа із зображенням різних культурних цінностей Кам’янського. Загалом у списку пам’яток Дніпропетровської області 6736 об’єктів культурної спадщини. За 8 років учасники конкурсу завантажили фотографії 1166 об’єктів – тобто лише 17% від загального числа пам’яток у списку.

За 2019 рік Вікісховище поповнилося 842 світлинами 451 пам’ятки.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!