Названо найнебезпечніші новорічні страви
Лікарі наголошують на тому, що чим пізніше ви з’їсте салат, тим більше у вас шансів ним отруїтися, а “доїдати” зранку “Олів’є” або “Шубу” медики категорично забороняють. Пише «Радіо24» з посиланням на golos.ua.
Фахівці додають, що салати, які заправлені соусами можна вживати лише кілька годин після приготування, адже згодом у них починають розмножуватися бактерії.
Ще гірше – купувати готові салати в відділі кулінарії супермаркету. На жаль, далеко не всі продавці працюють сумлінно, а підгнилу ковбасу куди простіше збути у вигляді салату, ніж якщо просто запакувати її в пакет.
Також часто отруюються гості тістечками або тортами з великим вмістом крему. Вони теж не можуть довго зберігатися без холодильника. Медики рекомендують підготувати салат, але заправляти його безпосередньо перед подачею.