Нікополь відсвяткував День міста

28 вересня Нікополю виповнилось 376 років. Із цієї нагоди протягом двох вихідних днів проходили загальноміські святкування. Наймасовіші заходи розгорнулися у центрі міста, який умовно було поділено на три сектори.

Перший сектор – «Нікополь історичний» – розказував про історію міста.  Для гостей організували різноманітні виставки, експозиції та виступи козацького бойового мистецтва.  Також у цьому секторі розташовувались волонтери, які нині допомагають нікопольським учасникам АТО. Вони плели маскувальні сітки та запрошували на допомогу всіх охочих. Нікопольцям демонстрували бойовий  арсенал війни на Донбасі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

день міста 2 (1) день міста 3

Другий сектор мав назву «Нікополь сьогодення». Тут свої досягнення показували промислові підприємства та бібліотеки. Проте найбільшу увагу публіки привернули показові танцювальні і спортивні виступи юних нікопольських талантів. Також у цьому секторі розташовувались виставки народних майстринь.

У третьому секторі – «Нікополь майбутнього» – відвідувачі мали змогу побачити досягнення учнів нікопольських шкіл та експозиції вищих навчальних закладів. І не тільки побачити, а й взяти участь у майстер-класах. Так, студенти медичної академії розповіли та показали гостям, як надавати першу допомогу та виміряли тиск. Представники Нікопольського професійного ліцею пропонували містянам створити своїми руками гарне оздоблення для кімнати за допомогою трафарету, шпаклівки та фарби.

У рамках святкування Дня міста проходив етнофестиваль «Сяйво. Коло серця».

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської ради

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь