Судовий розгляд по скіфському золоту перенесли на жовтень

Окружний суд Амстердама ухвалив рішення продовжити до 21 жовтня термін, до якого кримські музеї повинні дати відповідь на позов у ​​справі про скіфське золото, до раніше встановленого терміну, яким було 23 вересня, російська сторона не змогла надати необхідні документи з доводами в користь свого боку. Натомість суд отримав від України подання по суті у цій справі, повідомляє ТАСС, передає zaxid.net.

Нагадаємо, що розгляд було ініційовано кримськими музеями, які в листопаді 2014 подали позов відносно Університету Амстердама з вимогою повернути колекцію, що складається з близько 2 тисяч предметів. Експонати використовувалися для оформлення виставки «Крим: золото і секрети Чорного моря», яка з лютого по серпень минулого року проходила в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У квітні цього року окружний суд Амстердама визнав Україну однією зі сторін у цьому судовому розгляді, «оскільки держава заявляє свої права на спірні об’єкти». Для виставки скіфського золота експонати надали один київський і чотири кримських музеї.

Експонати з київського музею були повернуті в обумовлені терміни. А от експонати з кримських музеїв через анексію півострова наразі залишаються у Нідерландах. Україна наполягає, що експонати мають бути повернуті у державний музейний фонд.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь