У Дніпрі музей зберігає тисячі особливих експонатів (Фото)

А чи знають дніпряни, що у нашому місті є Дніпровський художній музей, у колекції якого — понад 10 тисяч різних експонатів: картин, графіки, скульптур та багато інших мистецьких цікавинок. Напевно складно уявити, що першою будівлею музею була колишня ковзанка. Розповіли у департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Це кілька цікавих фактів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Завдяки спільній великій роботі українських музейних працівників та дипломатів до художнього музею вдалося повернути картину, яку було вкрадено у роки Другої світової та виставлено на продаж на американському аукціоні.

Дніпровський музей відзначає 110-річчя. До цієї дати музейниками підготовлено низку яскравих,  цікавих подій: 26 квітня відкрилися два крутезні виставкові проєкти. Виставка творів живопису та графіки «РОДИНА ЧЕРНЯВСЬКИХ», присвячена 100-річчю від дня народження відомого дніпровського художника Георгія Чернявського. А також виставка творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва «Подарунки сучасних митців до 110-річчя музею».

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!