У Дніпрі провели незвичну екскурсію (Фото)

14 вересня у Дніпрі День міста. З цієї нагоди для дніпрян та гостей міста організували екскурсію історичним маршрутом на ретротрамваї разом із екскурсоводом. Маршрут пролягав від залізничного вокзалу до вул. Центральної.

Як розповіли у КП «Дніпровський електротранспорт», родзинка поїздки у ретровагоні у тому, що вона з екскурсоводом від Музею історії Дніпра. Пасажири серед іншого дізналися про трамвайний рух у Дніпрі, як він розпочався. А ще про історичні локації, які пролягали вздовж маршруту, зокрема, й проспект Дмитра Яворницького, видатних постатей, пов’язаних із нашим містом тощо.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У планах проводити такі заходи у майбутньому. Є ідеї і щодо екскурсійних вагонів із Лейпцигу, які нещодавно отримали, аби їх теж залучати до такої роботи.

 Екскурсію у ретровагоні проводить провідний науковий співробітник Музею історії Дніпра Вадим Прокопов. «Екскурсія пролягала  нашим центральним проспектом, де знаходяться багато будівель зі своєю історією. Згадали про витоки міста, його козацьку історію. Наприклад, центральний проспект колись був нижньою гілкою кримського шляху, яким ходили війська Івана Мазепи. Пізніше він був Катериненським проспектом, далі проспектом Карла Маркса і зараз — Дмитра Яворницького. Згадали і про рух першого трамваю 120 років тому тощо», – розповів Вадим Прокопов.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!