Вчені США пояснили, чому досі не вдалося знайти заселених планет у Всесвіті

Вчені зі США запропонували пояснення того, чому досі не вдалося знайти заселених планет у Всесвіті.

Як повідомляє The Washington Post, Пітер Бехрузі (Peter Behroozi) і Моллі Пиплз (Molly Peeples) з Наукового інституту космічного телескопа в Балтиморі опублікували теоретичне дослідження, яке грунтується на аналізі даних, отриманих за допомогою телескопів “Кеплер” і “Хаббл”.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Вчені виявили, що хоча процес утворення зірок в цілому сповільнився, і в Чумацькому шляху закінчується газ, необхідний для їх формування – в більшості галактик залишилося ще так багато матеріалу, із якого формуються зірки, що вони ще дуже довго зможуть утворювати нові сонячні системи”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, більшість планет, схожих на Землю, на яких може бути вода в рідкому стані, могли ще не утворитися. “Якщо розрахунки Пиплз і Бехрузі вірні, у момент зародження нашої планети могло існувати лише 8% потенційно придатних до життя планет. Тобто 92% подібних планет ще тільки належить народитися”, – наголошується в статті.

Враховуючи, що для виникнення найпростіших форм життя на Землі знадобилося кілька сотень мільйонів років і ще кілька мільярдів років пішли на розвиток інтелекту, велика ймовірність того, що більшість потенційно населених світів виникне вже після того, як наша планета зникне.

Дослідники припускають, що через кілька трильйонів років шанси на виникнення розумного життя будуть набагато вище, але в той же час не виключають її виявлення вже зараз, адже в даний момент тільки в нашій галактиці є близько мільярда скелястих планет розміром з Землю, багато з яких знаходяться в жилих зонах своїх материнських зірок.

За матеріалами ukrinform.ua

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь