Як у Кривому Розі працівники газової служби на громадянах наживалися

У Дніпропетровській області правоохоронці припинили діяльність злочинної схеми, яку налагодили працівники газової служби. Встановлено, що до складу групи увійшло 7 працівників газової служби м. Кривий Ріг, 3-є з яких безпосередньо організували незаконну діяльність. Повідомляють в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, упродовж 2015-2016 років у помешканнях громадян працівники цього підрозділу проводили інвентаризацію приладів газифікації. Виявивши порушення, пропонували їм вирішити цю проблему. Вартість “питання” коливалась від 1 тисячі до 1,7 тисяч гривень з однієї квартири. Якщо ні – відключення від газопостачання. Окрім того, вони запевняли власників квартир, що до вказаної суми також включена вартість узаконення газового обладнання та прискорена процедура оформлення документації на газові прилади. Проте, ніякого узаконення не було. Гроші просто йшли до кишень посадовців.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Здирники проводили інвентаризацію в багатоквартирних будинках у різних районах міста та встигли ошукати чималу кількість мешканців. Так, досудовим розслідуванням встановлено та доказано понад 100 епізодів злочинних дій, якими завдано збитків в сумі майже 175 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів справи, офісах газової служби та підрядних їй товариств.

Правоохоронці вилучили понад 8 тисяч доларів США, 36,5 тисяч гривень,вогнепальну зброю, магазин та набої до неї, газові пломби, печатки, документи фінансово-господарської діяльності, а також чорнові записи, які підтверджують організацію злочинної групи.

На даний час всім учасникам корумпованої схеми повідомлено про підозру за ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Працівникам газової служби, які ошукали громадян, загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!