За кермом корабля на ймення «НГУ»: Гірничий університет обирає ректора на наступне п’ятиріччя

Національний гірничий університет, подібно потужному кораблю, упевнено тримається на плаву, в той час як інші виші безуспішно борсаються у хвилях бурхливого житейського моря і йдуть на дно. Через шалену конкуренцію із 500 вишів в країні лишилося 350. В чім же секрет витривалості НГУ?

В тім, що тут працює згуртована високопрофесійна команда, залюблена в гірничу науку, в університет і в студентів. Утримати такий корабель від руйнації під силу лише досвідченому,  мудрому «відважному капітану». Таким є академік НАН України Геннадій Григорович Півняк. Усе свідоме життя цієї неординарної людини пов’язане з Гірничим. Він приїхав сюди  юним абітурієнтом (1958). Закінчив інститут (ДГІ) з червоним дипломом, аспірантуру, захистив кандидатську та докторську дисертації. Пройшов трудовий шлях від асистента до ректора (від 1982 р.).

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Згідно з законом, кожні п’ять років трудовий колектив вузу обирає на конкурсній основі  свого очільника. Саме це й відбувається зараз у старовинних стінах найстарішого навчального закладу Дніпропет­ровщини.

Обсяг цього матеріалу не дозволяє розповісти про огром видатних досягнень НГУ за роки діяльності ректора Геннадія Півняка, серед яких – важливі наукові відкриття, розбудова корпусів, кафедр, наукових напрямків, плекання молодих талановитих учених, налагодження плідної співпраці з профільними університетами Польщі, ФРН, Швеції тощо. За ректорства Геннадія Півняка вуз виріс від інституту до національного університету. Гірники впевнені, що НГУ потребує сьогодні саме такого керівника. Ось які аргументи висувають співробітники вишу на користь Геннадія Півняка:

– потужний інтелект україн­ського вченого-академіка;

– креативність;

– воля до реформування, відповідальність за свої дії;

– надлюдська працьовитість і любов до справи;

– сучасність, амбіційність, відповідність часу;

– чесність, порядність;

– високі моральні якості;

– впливовість, авторитет в академічних колах;

– артистизм, особиста чарівність.

Щоб корабель на ймення «НГУ» не спіткала доля «Титаніка», треба зберегти Капітана, використати потужний науковий, лекторський, адміністративний та людський потенціал Геннадія Півняка на користь НГУ і Україні. Ми впевнені, що на виборах переможуть мудрість і здоровий глузд.

Попутного вітру  й сім футів під кілем! Vivat, academia! Vivat, professores!

Леся Степовичка,

письменниця, довірена особа Г. Півняка

в ректор­ській виборчій кампанії-2016

 

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь