Жителів Дніпра запрошують підтримати законопроект про права тварин

Жителів Дніпра закликають підтримати посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами. У зв’язку з цим 9 грудня о 10:45 перед будівлею міськради активісти і волонтери Дніпра зберуться, аби показати, що у місті багато людей підтримує проект закону, що посилює покарання за жорстоке поводження з тваринами, в тому числі – з бездомними.

Паралельно в Києві біля Верховної Ради зберуться мешканці столиці. Аналогічні акції пройдуть в Харкові та Одесі, повідомляють волонтери притулку «Друг» і закликають жителів Дніпра так само зібратися перед будівлею міськради на підтримку законопроекту 5119-1, повідомляє «dnepr.info».

В нашій державі вже існує Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Адміністративний та кримінальний кодекси. Наприклад, поняття «жорстоке поводження з тваринами» включатиме в себе не просто знущання, а дії, через які тварина була покалічено або загинула. Штраф за жорстоке поводження з тваринами має буде збільшиним і складе від 200 до 500 неоподатковуваних мінімальних доходів (зараз – від 9 до 20 мінімальних доходів) – тобто від 3 400 грн до 8 500 грн.

А за знущання над тваринами з особливою жорстокістю або з хуліганських міркувань (сюди ж входить і тваринні бої), можна буде отримати арешт до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років. Якщо ж при цьому були присутні малолітні громадяни, то можна буде сісти в тюрму на строк від 3 до 5 років. Так само до Кримінального кодексу пропонується внести доповнення, згідно з яким, за знущання з особливою жорстокістю які стали причиною каліцтва або загибелі тварини, або ж якщо цим займалася ціла група осіб, загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Зоозахисники сподіваються, що прийняття таких поправок допоможе, якщо не зупинити, то значно скоротити кількість випадків знущання над бездомними тваринами, їх відстрілу і цькування. У країнах Європи давно вже діє досить жорстке законодавство, що захищає права тварин і карає людей.

Залишити відповідь