120 тисяч дітей розвивають творчі здібності у гуртках Дніпропетровщини

Танці, вокал, кіно, малювання, спорт, наука, туризм та навіть кінологія. Гуртки області розпочали роботу після літніх канікул. Знайти собі заняття до душі запрошують усіх бажаючих віком від 5 до 20 років. Заняття безкоштовні, повідомила начальник управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Валентина Середня.

«Всі розуміють, що не кожна дитина може, умовно, відкрити новий закон у фізиці чи хімії. Деякі малюки природжені спортсмени, художники, актори. Позашкільна освіта дає можливість відчути себе успішним, реалізувати творчі задатки. Діти самі обирають гурток, тому із задоволенням його відвідують. Там вони справжні, їх люблять та цінують, розвивають талант», – сказала Валентина Середня.
Вибрати гурток до душі дійсно є з чого. В області 118 позашкільних закладів, 44 юнацькі спортивні школи. Їх відвідує 120 тисяч дітей.

Досвідом роботи Дніпропетровського центру дитячої та юнацької творчості поділилася його керівник Тетяна Панченко: «Двері нашого центру завжди відкриті для дітей. Наш пріоритет – гуртки народних промислів та ремесел. Це кераміка, писанка, витинанка, вишивка, макраме тощо. Та є й інші напрямки. Популярним є клуб кінологів. В Україні таких лише два. Найчастіше його відвідувачами є малі, батьки яких не дозволяють мати вдома собаку».

Директор Дніпродзержинського центру позашкільної роботи та дитячої творчості ім. Кошового Тетяна Анікєєва розповіла, що у них займається 1,8 тисячі вихованців за 48 напрямками.

 «У нас є картодром, спортивний комплекс, два скеледроми та багато іншого. У минулому році 3 наші колективи були визнані зразковими в Україні, ми отримали 116 перемог на всеукраїнських та 23 на міжнародних змаганнях», – сказала Тетяна Анікєєва.

Залишити відповідь