20 квартир в Дніпропетровську отримали бійці АТО та їх родини

 

Щоб захистити Батьківщину, вони не шкодували ні здоров’я, ні життя. Тепер держава віддячила мужнім героям за їх подвиг. Сьогодні два десятки бійців АТО та сімей загиблих стали володарями власного житла у Дніпропетровську. Ключі від квартир вручив Президент України Петро Порошенко. Символічно, що ті, хто боровся за мир, та їх родини відтепер житимуть на проспекті Миру.

квартири1

Молоде подружжя Світлана та Яків Губа разом з маленьким сином Максимом змушені були винаймати житло. 10 років разом мріяли про власну квартиру. Щоправда, сьогодні за заповітними ключами мама та син прийшли лише вдвох. Рік тому Яків загинув в зоні АТО.

квартири6

«Мій чоловік був офіцером оперативного командування «Схід». Напередодні загибелі він подзвонив мені та сказав, що все в порядку. Ми навіть не знали, що Яків знаходиться в Іловайську. Він згорів разом з двома солдатиками в БТРі», – розповіла Світлана Губа.

квартири5

Окрім родини Якова Губи, довгоочікувані ключі Петро Порошенко вручив ще 10 родинам загиблих українських героїв. Отримали квартири і 9 бійців АТО.

«Тисячі мешканців Дніпропетровської області вирушили на фронт, на Донбас, щоб захистити країну від російської агресії і озброєних Росією бойовиків. Обов’язок держави – віддати належне нашим мужнім воїнам за їх героїзм і відвагу. Сьогодні в числі новоселів не лише родини, які втратили своїх синів, батьків та чоловіків. А й ті, які продовжують йти бойовим шляхом. Ми надзвичайно пишаємося вами, достойними синами українського народу», – сказав Президент України Петро Порошенко.

квартири4

Раніше на Дніпропетровщині власне житло вже отримали 34 родини бійців АТО. 23 придбали за кошти держави, 11 – місцевих бюджетів. До кінця року вручать ще 53 квартири.

квартири3

«Ми всі прагнемо миру, та мирне життя дається не просто. Війна ще довго буде нагадувати про себе. Кожен захисник Батьківщини повинен знати: він не самотній. На Дніпропетровщині вже діють Центр допомоги воїнам АТО, гаряча лінія психологічної підтримки, створюється реабілітаційний центр. Захисники виконали свій обов’язок перед державою – держава виконає свій обов’язок перед ними», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

квартири7

Залишити відповідь