Як жителям Дніпра обрати справжній мед

Дніпряни добре знають, що мед дуже часто підробляють. Тож мешканцям Дніпропетровщини треба навчитися обирати дійсно корисний та смачний продукт.

Слід зазначити, що смак меду залежить від рослин, з яких його зібрали. Адже часто буває, що багато з них не є медоносами. Треба зважати й на те, що привабливість продукту в баночці не гарантує його якості. «Ідеальні» прозорість та відтінок мають підштовхнути до роздумів про їхнє походження. Наприклад, аби надати меду «товарний» вигляд, його нагрівають до високих температур перед тим, як розлити в підготовлену тару.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Аби власноруч перевірити якість меду, зверніть увагу на таке:
– справжній мед повинен обволікати ложку і рівномірно литися з неї тонкою цівкою. Підроблений – стікатиме великими рідкими краплями;
– неякісний мед може бути кислуватий на смак;
– якщо навколо крап­лі меду на паперовому рушнику з’являється волога пляма, це означає, що продукт розбавлений водою;
– наявність осаду в разі розчину меду у воді, при співвідношенні 1:2, свідчить про нерозчинні сторонні домішки. Спінювання, яке виникає при цьому, означає, що мед має домішки крейди. Додайте до розчину ще кілька крапель настоянки йоду: забарвлення його у синій колір свідчить про присутність крохмалю або борошна.

ПОЛІНА ДМІТРІЄВА, фото pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!