Кращі засоби від застуди

Слабкість, нежить, головний біль, кашель – все це явні ознаки того, що прийшов час відправлятися на пошуки коштів від застуди. Інакше захворювання може прийняти більш агресивний характер. Застуда здається безпечної тільки з одного боку, але з іншого це досить серйозне інфекційне захворювання, яке зазвичай протікає протягом 3-5 днів. Але тільки в тому випадку, якщо пацієнт дуже оперативно звернув увагу на симптоматику, розпізнав недуга, звернувся до лікаря і почав виконувати всі його рекомендації і звичайно ж вживати медикаменти https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/preparaty-vid-zastudy. Зазвичай люди переносять саме захворювання на ногах, відповідно ходять на роботу, заражають оточуючих, так як всі можливі віруси дуже швидко передаються повітряно-крапельним шляхом.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Для чого приймати препарати від застуди?

Існує цілий ряд причин, коли просто необхідно заглянути в аптеку і придбати якісний засіб від застуди:

  1. Нежить. Це один з основних симптомів даного захворювання. З ним, звичайно ж, незручно, так як ускладнюється процес дихання і хочеться швидше від нього позбавитися. В такому випадку слід використовувати спреї, гелі, краплі. Деякі медикаменти необхідні для того щоб знімати набряклість, наприклад, Отривін. Деякі препарати мінімізують виділення, а якісь заспокоюють роздратовану слизову оболонку.

  2. Кашель. Для того щоб з ним впоратися, потрібно для початку зрозуміти який він: сухий або мокрий. З першим здатні впоратися пом’якшувальні сиропи, льодяники для розсмоктування. А для боротьби з мокрим, краще підійдуть спеціальні препарат від застуди та засоби, що розріджують слиз.

  3. Температура. В такому випадку, звичайно ж, не вийде впоратися без препаратів, які усувають жар. Але використовувати їх слід тільки в тому випадку, коли показник температури вже більше 38 градусів. У таких ситуаціях необхідно термінове втручання в процес, щоб не зіткнуться з ускладненнями та іншими проблемами. У таких ситуаціях ідеально підійде Парацетамол, Ібупрофен. Але в цілому, перелік цих препаратів досить широкий, тому підібрати можна навіть з урахуванням цінової категорії і власних фінансових можливостей.

Крім того, лікарі можуть призначити застосування противірусних препаратів, імуномодуляторів. З ними варто бути максимально обережними, так як в разі регулярного вживання можуть виникнути автоімунні хвороби.

Слід уесть, що якщо все симптоми не усунулися за 5 днів, а тільки лише посилюються, тоді потрібно відразу ж звернутися до лікаря за допомогою, так як є висока ймовірність того, що до застуди додалися бактеріальні хвороби і препарат ефективний від нежиті вже не зможе надати бажаного ефекту.

Антибіотики також іноді призначають лікарі, але їх категорично не можна використовувати при самолікуванні, а також вони не є препаратами від застуди. Вони потрібні тільки в разі боротьби з бактеріальними інфекціями.

Рецензент: Ольга Летнянчик, лікар, медичний блогер.
У 2003 році закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, отримала кваліфікацію лікаря.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!