На Дніпропетровщині затримали шахраїв-роботодавців (Фото)

У Кривому Розі за послуги бронювання робочого місця зловмисники заволоділи коштами людей у сумі близько 50 тисяч гривень. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області. Як встановили поліцейські, до незаконної діяльності причетні 48-річна та 45-річний жителі Кривого Рогу. Шахраї розміщували оголошення в мережі Інтернет стосовно працевлаштування за кордоном.  Для бронювання робочого місця  отримували передплату у сумі 5 тисяч на свої банківські картки, після чого на зв’язок із замовниками на виходили.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Правоохоронці провели 2 санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили близько 30 сім-карт, декілька мобільних телефонів, 20 банківських карток, підроблені договори про надання послуг із працевлаштування, флеш-накопичувачі, «чорнові» записи, ноутбук та планшет.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру.

Злочинну діяльність викрили кіберполіцейські спільно з дізнавачами відділення поліції №4 та відділом  кримінальної поліції Криворізького РУП під процесуальним керівництвом Криворізької центральної окружної прокуратури.

Якщо ви стали жертвою шахраїв або вам відомо про факт шахрайства, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або на лінію 102

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!