Українці можуть скористатися програмою доступного кредитування

Минулого тижня кредити на придбання житла за програмою “єОселя” на суму 139,3 млн грн взяли 92 українці. З початку дії програми вже 2555 родин отримали пільгові іпотечні кредити на суму 3,59 млрд грн. Про це повідомляє Урядовий портал.

Із 1 серпня Уряд розширив програму “єОселя” і іпотечний кредит під 7% можуть взяти всі українці, які потребують власного житла. До кінця поточного року в Мінекономіки розраховують видати щонайменше 10 тисяч кредитів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою “єОселя” 92 кредити на 139,3 млн грн. Серед них:

  • кредити під 3% отримали 70 військовослужбовців та силовиків, 9 педагогів, 6 медиків та 4 науковці;
  • кредити під 7% отримали 3 українці без власного житла.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (64 кредити) та у забудовника (26). Також двоє українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області – 31;
  • міста Києва – 20;
  • Вінницької області – 7;
  • Чернігівської області – 6;
  • Хмельницької та Львівської областей – по 5.

На сьогодні взяти кредит за програмою “єОселя” можна у 6 банках. За минулий тиждень найбільше таких кредитів видали Ощадбанк (42 кредити), Укргазбанк (30 кредитів) та Приватбанк (16 кредитів).

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!