У Дніпрі реконструюють найдовший будинок міста (Фото)

Дніпро застосовує комплексний підхід, аби підтримувати лад на вулицях. Комунальники ремонтують дороги, двори та проспекти, на стан яких нарікають містяни. Часто на таких ділянках поєднують одразу декілька видів робіт — наскільки це можливо в умовах великої війни.  Повідомляють у Дніпровській міській раді.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Так на проспекті Героїв біля найдовшого в місті будинку, відомого як «китайська стіна», оновлюють не лише дорогу і тротуари, а й замінюють вуличне освітлення, теплові мережі та зливову каналізацію. Зі скаргами на їхній стан місцеві мешканці зверталися до мера. Профільні служби провели обстеження та взялися за роботу. За майже пів століття з моменту зведення багатоповерхівки це перше настільки масштабне оновлення.

У дворах встановили нові ліхтарі, змонтували повітряну лінію та енергоощадні світлодіодні світильники. Також оновили труби холодного водопостачання та реконструювали близько 1,1 км трубопроводу опалення — із заміною вводів у під’їзди. Це була масштабна робота, адже комунікації переробляли з підземного прокладання на надземне. Так обслуговувати їх буде простіше і швидше, а в разі аварійної ситуації не доведеться руйнувати зроблені дороги. Натомість самі проїзди тут зробили ширшими та облаштували додаткові паркувальні кишені.

Крім цього, дощові колектори на початку та у кінці будинку прочистили від замулення та сміття. Відремонтували колодязі і зробили додаткові зливові решітки — аби у дворі не утворювалися калюжі. Також тут укріплюють підпірні стінки. Водночас комплексний ремонт зробили у понад трьох десятках під’їздів — від комунікацій у підвалах до покрівель. По всій багатоповерхівці утеплили міжпанельні шви та оновили вхідні групи.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!