У Дніпропетровському історичному музеї сталося неочікуване відкриття (Фото)

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького продовжується проєкт діджиталізації спадщини. Стажист Сергій перейшов від археологічних надбань до буремного ХХ ст. Розповідають на офіційній ФБ-сторінці музею. Наразі триває відцифровка катеринославських газет початку ХХ ст. та фотографій, які відображають традицію відзначення 9 травня у нашому місті у різні часи.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«В рамках реалізації задуманого трапляються і неочікувані відкриття – зокрема, у бібліотечному фонді було знайдено альбом сержанта-артилериста родом з Криворіжжя, який він вів у бойовій книжці спостережень в роки Другої світової війни. У альбомі багато оригінальних фото та вирізок з фронтових газет. На експертизу знахідку було передано дослідниці цього періоду – Валентині Максимівні Сацуті», – розповідають музейники.

У процесі відцифровки газет Сергій зіштовхнувся з викликом – наявний книжковий сканер не дозволяє охопити формат видань. З цим викликом Сергій впорався, заручившись допомогою «Ноосфери» та їх інженерного рішення для відцифровки саме газетних матеріалів початку ХХ ст.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!