Трави можуть нейтралізувати дію ліків

Науковці Університет у Стелленбосі, ПАР, дійшли висновку, що одночасне вживання харчових добавок, в основі яких лежать лікарські трави, та медичних препаратів може суттєво знизити і навіть повністю нейтралізувати ефективність останніх, повідомляє “Країна здоров’я“.

Дослідження африканських фахівців опублікувало видання British Journal of Clinical Pharmacology. Згідно з наданими матеріалами, експерти провели аналіз 49 випадків у медичній практиці, включаючи такі, коли препарати, що виписуються, при одночасному вживанні з ними харчових добавок на лікарських травах не приносили користі пацієнтам.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Вчені помітили, наприклад, що статини від холестерину та варфарин від тромбозу взаємодіяли з харчовими добавками на основі звіробою. В цьому випадку, за умови їхньої роботи в тих самих органах, дія ліків або посилювалася, або нейтралізувалася.

Лікарі з ПАР попередили: незважаючи на те, що харчові добавки визнані нешкідливими, вони містять активні речовини, які, поєднуючись із потужними медпрепаратами, можуть ставати вкрай небезпечними. Так, були випадки, коли протипухлинні препарати припиняли свою дію у хворих на онкологію, які пили настоянку женьшеню, а трансплантовані нирки відторгалися через прийом ромашки.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!