Будівництво водогону на Дніпропетровщині триває: яка ситуація зараз (Фото)

На Дніпропетровщині триває будівництво магістрального водогону. Зараз монтується насосне обладнання. Насосні станції є одними з найважливіших елементів водогону «Інгулець – Південне водосховище». Через особливості рельєфу та довжину водогону потрібно кілька насосних станцій, здатних перекачувати значні об’єми води – до 400 000 м3 за добу. Повідомляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Станція першого підйому забиратиме воду з річки Інгулець, другого підйому – подаватиме воду споживачам. Наразі завершуємо монтаж обладнання на станції другого підйому. Попереду – роботи зі встановлення автоматики. 5 насосів – 4 основних та 1 резервний – працюватимуть як єдиний механізм з повною автоматизацією всіх процесів. Для надійної і безупинної роботи системи всі насоси синхронізуємо і запустимо двигуни одночасно.

Наразі проводимо монтажні роботи на насосній станції першого підйому. Зокрема, монтуємо засувки вагою 2-3 тони кожна.

Будівництво магістрального водогону – один з найважливіших проєктів Агентства відновлення. Його протяжність 145 кілометрів. Наразі влаштували 99% трубопроводу.

Найближчим часом будівельники працюватимуть над автоматикою, електрикою та монтажем на камерах обслуговування водогону. Наостанок виконують роботи з благоустрою та рекультивації земель. Несприятливі погодні умови, а також обстріли сповільнили роботи на певних ділянках.

Агентство відновлення почало працювати над проєктом вже в перші дні після підриву Каховської ГЕС. Проєктувальні організації в максимально стислі терміни знайшли оптимальні і сучасні рішення, а будівельники одразу почали виконання робіт.

Нагадуємо, що через підрив росіянами Каховської ГЕС близько мільйона людей з Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!