В Україні очікують підвищення тарифів на електроенергію вже цього року

Україна може зіткнутися з підвищенням тарифів на електроенергію вже цього року через необхідність залучити кошти для відновлення енергоінфраструктури, пошкодженої в результаті військових атак. Про це повідомив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян.

За його словами, для відновлення об’єктів енергетики потрібні значні фінансові ресурси, тому  розглядається можливість використання внутрішніх резервів, включаючи перегляд тарифів на електроенергію.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Попередні розрахунки показують, що збитки від пошкоджень енергетичної інфраструктури за останні півтора місяця перевищують $1 млрд, і покрити їх нинішніми тарифами та міжнародною допомогою неможливо. У зв’язку з цим, Національна комісія, що регулює енергетику та комунальні послуги, запропонувала з 1 червня підняти тариф на електроенергію.

Такі зміни потребують детального розгляду та затвердження, але вони вважаються необхідними для стабілізації енергетичної ситуації в країні, особливо в умовах постійних загроз блекаутів.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!