Фрукти та овочі, які можуть допомогти продовжити життя: відкриття вчених
Дослідники з Американської кардіологічної асоціації виявили, що регулярне споживання певних фруктів та овочів може знижувати ризик передчасної смерті. Згідно з дослідженням, яке охопило понад 2 мільйони учасників, вживання кількох порцій фруктів і трьох порцій овочів щодня може знизити цей ризик на 13%.
Серед продуктів, які найбільше сприяють збільшенню тривалості життя, вчені виділяють зелені листові овочі, такі як шпинат, салат та капуста, а також фрукти та овочі, що містять велику кількість бета-каротину та вітаміну С, наприклад, апельсини, лимони, ягоди і морква.
Однак, як зазначають дослідники, споживання овочів, що містять крохмаль, таких як горох, картопля та кукурудза, а також фруктових соків не впливає на зниження ризику передчасної смерті. Важливо вживати свіжі фрукти та овочі для максимальної користі та збереження молодості.
Це відкриття надає новий інсайт у важливість дієтологічних звичок і може допомогти людям зробити більш здорові вибори в їхньому щоденному харчуванні.
фото з відкритих джерел