Мешканцю Дніпропетровщини оголошено підозру за виправдання російської агресії

За інформацією Дніпропетровської обласної прокуратури, мешканцю Синельниківського району повідомлено про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність та суверенітет України, а також за виправдання та заперечення збройної агресії Росії проти України. За даними слідства, чоловік як адміністратор проросійської інтернет-спільноти регулярно розміщував публікації, які виправдовували збройну агресію Росії та заперечували присутність російських військ в Україні у 2014 році.

Описуючи повномасштабне вторгнення як “боротьбу з фашизмом”, підозрюваний називав українців та росіян “одним народом” і звинувачував українську владу у розв’язанні “внутрішнього громадянського конфлікту”. Також він активно викликав до “повернення Дніпропетровщини до Росії” та приєднання Донецької і Луганської областей до РФ.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, що містять докази його протиправної діяльності. Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Захист прав та територіальної цілісності України є пріоритетом, а кожен акт агресії чи виправдання такого не залишиться без реакції правоохоронних органів. Слідчі дії тривають під керівництвом Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою доти, доки її вину не буде доведено в суді.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!