В Україні з 18 травня змінено правила перетину кордону для чоловіків призовного віку

З 18 травня в Україні почнуть діяти нові правила перетину державного кордону для чоловіків призовного віку. Це пов’язано з вступом в силу нового закону про мобілізацію. Відтепер прикордонники будуть вимагати наявність військово-облікових документів, таких як воєнний квиток чи приписне, при перетині кордону.

Такі заходи будуть діяти до завершення воєнного стану, і кожен військовозобов’язаний чоловік має пред’явити необхідні документи за вимогою прикордонної служби. Зокрема, від чоловіків, які знаходяться на утриманні з трьома та більше дітьми, а також тих, хто самостійно виховує дитину або має дитину і чоловіка (дружину) на військовій службі, буде вимагатися пред’явлення відповідних документів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Ці зміни не стосуються осіб з інвалідністю та тих, хто супроводжує осіб з інвалідністю, водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів та гуманітарної допомоги, а також деяких інших категорій громадян.

Закон також передбачає штрафи за порушення правил військового обліку, та запровадження електронного кабінету військовозобов’язаного, що дозволить громадянам швидко оновлювати свої військово-облікові дані. Це є частиною загальних зусиль щодо цифровізації державних послуг та підвищення рівня взаємодії громадян з державними органами.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!