Виїзд чоловіків за кордон лише з паперовими військовими документами – ДПСУ

Чоловіків випускають за кордон лише за наявності паперового військово-облікового документа, будь-які електронні варіанти не приймаються. Про це повідомив Андрій Демченко, помічник голови Державної прикордонної служби та прессекретар відомства, під час телемарафону «Єдині новини».

«Відповідно до норм законодавства, лише представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) можуть визначати підстави для відстрочки та належним чином їх оформлювати. Прикордонники не прийматимуть електронні варіанти документів, включаючи систему «Резерв+». Для нас необхідний паперовий військово-обліковий документ. Також важливо перевірити наявність інформації про особу в системі «Оберіг», – наголосив Демченко.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

З 18 травня прикордонники перевіряють наявність військово-облікового документа у чоловіків віком від 18 до 60 років. Ця категорія громадян повинна мати при собі паспорт і військово-обліковий документ та пред’являти його прикордонникам.

Це стосується також заброньованих на військовий час, непридатних до служби за станом здоров’я, чоловіків з трьома дітьми до 18 років, а також чоловіків, дружини яких проходять військову службу.

Демченко також нагадав, що прикордонники не перевіряють військово-облікові документи у осіб з інвалідністю, тих, хто їх супроводжує, перевізників гуманітарних вантажів, водіїв міжнародних перевезень товарів і пасажирів, а також представників залізниці та морської і авіаційної галузі.

На даний момент інших змін до правил перетину кордону немає. Однак Демченко зазначив, що в найближчий час можуть бути внесені зміни до урядової постанови, яка регламентує порядок перетину держкордону. «Коли це станеться, ми проінформуємо», – додав він.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!