На Дніпропетровщині музею передали унікальні родинні реліквії (Фото)

Днями до Павлоградського історико-краєзнавчого музею завітала Тамара Безугла. Жінка – 1937 року народження. Вона вирішила  подарувати музею, вишиті її мамою рушник та сорочку-вишиванку. Ці речі датуються 1930-ми  роками.

«Ці сімейні реліквії  розповідають про історію та культурну спадщину нашого народу. Речі з історією,  які містять в собі силу та мудрість роду, – за кожною з них стоїть своя особиста історія, неповторна людська доля…», – написали на ФБ-сторінці музею.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На світлині молодиця у вишитій сорочці – Безугла Меланія 1915 року народження. Дівчина працювала вчителькою початкових класів у с. В’язівок. На життєвий шлях людей в цей період прийшлися складні історичні часи…  Терор 1920-х рр., та 1930х рр., «Розстріляне відродження», Голодомор 1932-33 рр, Друга світова війна…

«І попри всі намагання нас знищити, стерти нашу історію, українці зберігають ці речі та продовжують їх носити з гордістю і щемливим трепетом. Речі, які ототожнюються із свідомим, рідним та святим. Їх бережуть як зіницю ока, забирають разом із собою в евакуацію (в роки Другої світової війни пані Меланія була в евакуації у Ростовській області). Разом повертаються на рідну землю  та передають у спадок дітям, зберігаючи пам’ять і традиції своєї родини», – зазначають у музеї.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!