Від варення до зубної щітки: несподівані факти про моркву

Морква корисна як у сирому, так і готовому вигляді. Варена морква краще засвоюється організмом, але втрачає частину вітамінів. Проте переїдати її теж не варто, у великих кількостях морква може спричинити алергію та нетравлення.

Бадилля моркви теж їстівне. Його можна додавати в супи, другі страви та салати, а також заварювати як чай. Коренеплід моркви майже на 90% складається із води. У цьому легко переконатись, скориставшись блендером.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У країнах Європи морква – це фрукт. Чому? Португальці роблять з моркви варення та продають до Європи. За законодавством варення можна варити тільки із фруктів, тому морква у них – фрукт!

Морква – практично аналог зубної щітки. Корінь моркви чудово очищає зубну емаль, масажує ясна і запобігає розвитку карієсу та пародонтозу.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!