На Дніпропетровщині гинуть дерева: спеціалісти назвали причину (Фото)

На Дніпропетровщині продовжуємо піклуватися про здоров’я лісу. Лісова охорона провела обстеження на виявлення шкідників і хвороб. Детально про це розповіли на фейсбук-сторінці філії “Східний лісовий офіс”.

Завдання лісівників – виростити здорові дерева. А для цього треба не тільки висіяти та посадити якісні культури, а й дбати про здоров’я вже дорослих рослин. Тому лісова охорона проводить лісопатологічні обстеження всіх насаджень. Ці обстеження проводяться двічі на рік весною та восени, проте працівники підприємства моніторять стан дерев круглий рік. При виявленні нетипових для лісу висихань або відмирань деревини  призначають позапланові дослідження.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як розповіли спеціалісти, лісничий Кочерезького лісництва виявив висихання сосни. Лісова охорона обстежила зазначені ділянки лісу, аби виявити причину, через яку гинуть дерева, і знайшла найймовірніших винуватців – шкідників короїдів. Це небезпечні шкідники, які призводять до стрімкого всихання соснових насаджень. Окрім того, заносять в деревину спори офіостомових грибів, що також негативно впливає на деревостан. В результаті таких пошкоджень сосна може всохнути вже через 2-3 тижні

На підставі отриманих даних працівники філії запрошують спеціалізовану лісозахисну службу для більш детального обстеження. Їх фахівці проводять ретельні дослідження – виявляють причини хвороб, масштаби ураження та дають чіткі рекомендації щодо «лікування» дерев та лісових масивів. І вже маючи висновки лісопатологів, працівники лісництв проводять санітарні рубки, прибираючи заражені дерева, аби убезпечити і захистити здорові.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!