Які продукти для сніданку шкодять вашому здоров’ю: поради дієтологині
Австралійська дієтологиня Сьюзі Барел поділилася порадами щодо вибору корисного сніданку та назвала продукти, яких краще уникати.
Одним із найгірших варіантів для сніданку Барел вважає пітту та інші хлібні вироби. У цих популярних коржах майже немає нутрієнтів, але вміст вуглеводів дуже високий – одна піта може містити до 80 грамів.
Також до списку небажаних для сніданку продуктів входять солодкі пластівці та готові сухі сніданки. Вони містять велику кількість цукру та швидких вуглеводів, викликаючи різкі коливання рівня глюкози в крові. Крім того, такі пластівці не насичують надовго і привчають до солодкого з ранку, що може сприяти розвитку ожиріння.
Натомість дієтологиня радить обирати більш корисні альтернативи:
- несолодкі цільнозернові пластівці або гранолу з грецьким йогуртом чи молоком, додавши фрукти, ягоди або трохи меду;
- яєчню з овочами та тостами з цільнозернового хліба;
- для людей без зайвої ваги та метаболічних проблем допустимо додати смажений бекон.
Барел підкреслює, що здоровий сніданок забезпечує організм енергією та допомагає уникнути зайвих калорій протягом дня.
фото з відкритих джерел