Корінь імбиру: універсальна пряність для імунітету
Імбир давно відомий своїми лікувальними властивостями. Він зміцнює імунітет, захищає від інфекцій та підтримує організм у тонусі завдяки високому вмісту вітамінів і мікроелементів.
Крім того, імбир є сильним антиоксидантом із протизапальною дією та здатністю прискорювати обмінні процеси.
Як вживати імбир
Ця пряність універсальна і підходить у будь-якому вигляді:
-
сухий імбир зберігає корисні властивості найдовше;
-
свіже коріння можна перетирати, змішувати з медом, додавати до чаю чи напоїв;
-
маринований імбир відомий у східній кухні, де не лише змінює смак страв, а й має антибактеріальну та протипаразитарну дію;
-
з імбиру готують цукати й цукерки, при цьому цілющі властивості залишаються.
Скільки імбиру можна їсти
Передозування імбиру фактично не буває, однак лікарі радять не перевищувати норму у 80–100 грамів за раз.
☝️ У помірній кількості імбир стане корисним доповненням до щоденного раціону й допоможе зберігати здоров’я.
фото з відкритих джерел


