Адвокат Корбана розповіла про маніпуляції з боку прокуратури щодо справи її підзахисного

 

Генеральна прокуратура України долучила до справи Геннадія Корбана заяву групи народних депутатів про махінації у газовій сфері колишнього регіонала Олександра Онищенка-Кадирова, аби мати можливістьвибрати «зручний» для себе суд задля розгляду справи проти голови політради УКРОПу. Про це 5 січня заявила адвокат Оксана Томчук після засідання столичного Апеляційного суду у справі її підзахисного Геннадія Корбана.

Правозахисниця наголосила, що заява народних депутатів, серед яких і нардеп Андрій Левус, була долучена до справи 24 грудня – напередодні розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу політику з домашнього арешту на тримання під вартою у Дніпровському районному суді м. Києва. «Цим прокуратура досягла двох цілей: вибрала зручний суд для розгляду заяви щодо пана Корбана та повністю похоронила заяву пана Левуса», – сказала Оксана Томчук.

У зв’язку з цим адвокат просить народних депутатів, які були авторами заяви, звернутися до Генпрокуратури за поясненнями, яким чином відповідний документ був долучений до матеріалів кримінального провадження щодо Геннадія Корбана. Оксана Томчук також зазначила, що злочини за цим епізодом не інкримінуються її підзахисному, і будь-які підозри стосовно фактів, викладених у заяві, не висувалися.

 «Ми вважаємо, що в даному випадку відбулася маніпуляція з боку прокуратури, і я не здивуюся, якщо завтра справа Януковича або розстрілів на Майдані так само буде долучена до справи Корбана», – підкреслила Оксана Томчук.

Раніше нардеп Андрій Левус повідомив на своїй сторінці уFacebook, що з подивом дізнався про те, що нові обвинувачення проти Геннадія Корбана базуються також і на його заяві. Він зазначив, що вважає цю ситуацію провокацією ГПУ або проявом непрофесіоналізму Генпрокуратури.

Нагадаємо, в останні дні минулого року справу Геннадія Корбана розглядав суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус, який після нічних багатогодинних засідань і виніс рішення про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою за клопотанням Генеральної прокуратури.

Залишити відповідь