Чому швидке схуднення небезпечне для вашого здоров’я

До схуднення потрібно підходити з розумом, а не кидатися вниз головою. Жорсткі дієти неминуче закінчуються «емоційним крахом». Коли ви намагаєтеся перехитрити своє тіло, воно неодмінно перехитрує вас у відповідь. Як тільки ви включаєте режим обмеження, організм адаптується і починає використовувати менше енергії.

Перш за все, тіло скорочує термічний ефект, тобто енергію, яку використовує для перетравлення їжі, оскільки отримує її менше. По-друге, швидкість метаболізму в стані спокою знижується з кожним втраченим кілограмом. Нарешті, сигнали голоду накопичуються, і потяг до їжі починає зашкалювати; чим більше ви себе обмежуєте, тим сильніше хочеться їсти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Експрес-дієти також часто призводять до розладів харчової поведінки, неприємних емоційних станів, таких як почуття провини та стрес, пов’язаний з їжею, а також до порушення метаболізму та погіршення якості тіла.

Протягом кількох тижнів життя в режимі “все або нічого” ви втратите більшу частину м’язової маси, і ваше тіло стане машиною, що поглинає жир, оскільки його пріоритетом буде поповнення запасів енергії. Жирові клітини нашого тіла мають чудову пам’ять, тому початковий рівень жиру в організмі не тільки буде досягнутий набагато швидше після жорсткої дієти, але й у багатьох випадках перевищений.

Замість того, щоб ставити під загрозу своє здоров’я швидким схудненням, оберіть поступовий і збалансований підхід до втрати ваги. Це допоможе вам не тільки досягти бажаного результату, але й зберегти його надовго, не завдаючи шкоди організму.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!