Де у Дніпрі облаштують велодоріжки

Цього року у Дніпрі планують облаштувати велосипедні доріжки на вулиці Набережна Перемоги (правий берег), вулиці Байкальській (лівий берег) та на Новому мосту. Зазначають у прес-службі міської ради.

«Днями у нас була зустріч із представниками велосипедної спільноти Дніпра щодо проектування велодоріжок на житловому масиві Перемога. У них виникли певні зауваження до конфігурації. Оскільки проект перебуває на корегуванні, то зауваження будуть враховані. Це буде перший відремонтований великий відрізок набережної від кінця житлового масиву Перемога до Мерефо-Херсонського мосту, який матиме велодоріжки. Цього ж року у нас запланований великий капітальний ремонт вулиці Байкальської на лівому березі. Там теж будуть обладнані велосипедні доріжки відповідно до всіх вимог. Щодо Нового мосту, то там вже є велодоріжка, але її доведуть до пуття – зроблять пониження, а також покладуть спеціальне покриття, яке запобігатиме ковзанню. Цим шляхом буде зручно пересуватися і велосипедистам, і пішоходам», – сказав Михайло Лисенко.

Крім цього, у проектах всіх вулиць, які наразі ремонтуються або перебувають на реконструкції, закладено облаштування велодоріжок і парковок для велосипедів. Однак центральної частини міста це у більшості випадків не стосуватиметься через відсутність фізичної можливості.

Фото: pixabay