Дієтологи розповіли про невідомі властивості розчинної кави

Мільйони людей по всьому світу починають день з кави. Масове виробництво цього напою в розчинному вигляді було запущено в 1938 році на підприємстві компанії Nestle.

В якості сировини виступають кавові зерна, що втратили товарний вигляд. Їх змішують з цукром, сухим молоком і ароматизаторами, про це повідомляє “Свідок”.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На ринку представлені три види розчинної кави. Найдешевшим є порошкоподібний, трохи більше доведеться заплатити за гранульований. Ще одним видом є сублімований, технологія його виробництва дозволяє зберегти натуральний смак і колір.

Всі різновиди кави однаково позначаються на організмі. Користі від вживання цього напою трохи. Наголошується, що існує сечогінний ефект, що дозволяє зняти набряки і вивести з організму зайву воду. До позитивних сторін належать невисока вартість і простота приготування.

Кофеїну більше в розчинному напої, ніж у натуральних зернах. Якщо часто вживати розчинну каву, нервова система поступово розхитуватися. Крім цього, підвищується артеріальний тиск і, як наслідок, страждає серцево-судинна система.

В напої присутній хлорогенова кислота, яка може спровокувати інфаркт. Певні компоненти викликають паніку і почуття страху, їх організму вимивається кальцій, тому не виключена біль у ліктях і колінах. Можливими захворюваннями від частого вживання розчинної кави є гастрит, виразка, підвищений рівень кислотності.

фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!