Дієтологи розповіли про невідомі властивості розчинної кави
Мільйони людей по всьому світу починають день з кави. Масове виробництво цього напою в розчинному вигляді було запущено в 1938 році на підприємстві компанії Nestle.
В якості сировини виступають кавові зерна, що втратили товарний вигляд. Їх змішують з цукром, сухим молоком і ароматизаторами, про це повідомляє “Свідок”.
На ринку представлені три види розчинної кави. Найдешевшим є порошкоподібний, трохи більше доведеться заплатити за гранульований. Ще одним видом є сублімований, технологія його виробництва дозволяє зберегти натуральний смак і колір.
Всі різновиди кави однаково позначаються на організмі. Користі від вживання цього напою трохи. Наголошується, що існує сечогінний ефект, що дозволяє зняти набряки і вивести з організму зайву воду. До позитивних сторін належать невисока вартість і простота приготування.
Кофеїну більше в розчинному напої, ніж у натуральних зернах. Якщо часто вживати розчинну каву, нервова система поступово розхитуватися. Крім цього, підвищується артеріальний тиск і, як наслідок, страждає серцево-судинна система.
В напої присутній хлорогенова кислота, яка може спровокувати інфаркт. Певні компоненти викликають паніку і почуття страху, їх організму вимивається кальцій, тому не виключена біль у ліктях і колінах. Можливими захворюваннями від частого вживання розчинної кави є гастрит, виразка, підвищений рівень кислотності.
фото: pixabay


