Для мешканців зон активних бойових дій запрацювала програма “єВідновлення”

Мешканці зони активних бойових дій тепер можуть отримувати компенсації за знищене житло за програмою “єВідновлення”. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Комісіям органів місцевого самоврядування в громадах, які знаходяться в зоні активних бойових дій, надано можливість розглядати заяви від громадян, чиє житло було знищене через російську агресію», – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Після оновлення нормативної бази та функціоналу програми єВідновлення члени комісії можуть опрацьовувати заяви громадян і нараховувати компенсацію.

Компенсація може надаватися у вигляді житлового сертифіката або виплати для відбудови на власній земельній ділянці. Придбати житло або збудувати нове громадяни можуть виключно на території, де немає активних бойових дій і яка не перебуває під тимчасовою окупацією.

Якщо під час оцінки стану житла комісія визначить, що воно підлягає відновленню, буде складено відповідний акт обстеження, який внесуть до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. У такому випадку отримати кошти для відновлення житла можна буде лише після виключення громади з переліку таких, де тривають активні бойові дії.

фото з відкритих джерел
Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!