Дніпропетровські кардіологи врятували десятки тисяч життів

Тисячі консультацій та обстежень на день: у 2015-му обласний центр кардіології прийняв понад 64 тисячі людей. Це показник на рівні Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, доповів під час засідання колегії обласного департаменту охорони здоров’я головний лікар медзакладу  Юрій Григоренко.

Кардиологи1

Він розповів, що цьогоріч прооперовано майже 5,4 тисячі мешканців області, що страждають на серцево-судинні захворювання. Близько 500 з них потребували термінової допомоги.

Найбільше пацієнтів з обласного центру, Вільногірська, Новомосковська, Дніпропетровського, Синельниківського та Солонянського районів.

кардиологи2

«Наші фахівці виконують найскладніші операції – наприклад, на відкритому серці або безкровні. Цю методику ми запровадили першими в Україні. Просто відмовились від донорської крові, замінивши її на штучний кровообіг. Тепер пацієнти одужують швидше. Крім того, найбільше імплантацій електростимуляторів проводять саме на Дніпропетровщині», – зазначив Юрій Григоренко.

кардиологи3

Цьогоріч на лікування пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями область виділила 23 млн. гривень. Це найвищий показник в Україні, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман.

кардиологи4

 «Серцево-судинні захворювання найбільш розповсюджені та небезпечні. Щоб захистити наших мешканців, проводиться й профілактична робота: в усіх районах працюють школи серця, проходять акції з вимірювання тиску, широкою роз’яснювальною роботою займаються сімейні лікарі», – зазначив Олег Кужман.

Залишити відповідь