Екскурсійні автобуси у Чехії заговорили українською

 

Українську мову додали до переліку мов, якими від сьогодні звучатимуть екскурсії у туристичних автобусах Чехії. Ініціатива проекту «Україна в Європі» належить донецькому активісту, голові Асоціації підтримки прогресивних реформ В’ячеславу Редьку, повідомляє «Радіо Свобода».

На знак нововведення український прапор розмістили на автобусах поруч із 22 стягами інших країн.

«На тлі ситуації в Україні мені дуже захотілося зробити свій внесок у те, щоб країна позиціонувалася за кордоном», – говорить активіст.

За словами співробітниці туристичного агентства Праги «HopOn-HopOff», українська мова стала першою, яку додали після чотирьох років роботи компанії. Вона також наголосила, що на сьогодні україномовних гідів у Празі є досить мало.

Директор компанії Павел Єжек у коментарі «Радіо Свобода» повідомив, що компанія завжди цікавиться, звідки приїжджають клієнти та якої мови їм бракує.

«Не пам’ятаю, щоб хтось із українських туристів нам сказав, що не розуміє російську. Але сьогодні, особливо у контексті того, що відбувається між Україною та Росією, все більше українців воліли б слухати українською», – додав він.

Першими туристами, які прослухали нову екскурсію, стали представники українських вишів, які делегацією прямували на конференцію до Парижа.

У Чехії українська громада посідає перше місце за кількістю, перевищуючи словацьку, в’єтнамську та російську. Наразі у Чехії, за офіційними даними, живе близько 104 тисяч українців.

Залишити відповідь