Епідемія кору на Дніпропетровщині: чи є вакцина у лікарнях

За рік на Дніпропетровщині на кір захворіли понад 60 людей. У департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА закликають батьків щепити дітей від цієї інфекції. Для цього медзаклади області забезпечені вакциною на 100%.

«На Дніпропетровщині, як і по всій Україні, зафіксували зростання захворюваності на кір. За останній рік в області цю інфекцію підхопили понад 60 людей. Для порівняння – у 2016 році таких випадків було лише два, – розповіли в департаменті. – Ефективна профілактика кору – вакцинація. Щеплення роблять дітям у рік та 6 років. Вакциною забезпечені всі амбулаторії області».

Щеплення можуть зробити й дорослі, які не знають напевне, чи проходили вакцинацію у дитинстві. Вакцину можна придбати в аптеці. Перед цим слід проконсультуватися із сімейним лікарем, додали у департаменті.

У  2017 році в Україні зафіксували понад 3 тис випадків захворювання на кір. П’ять людей померли від ускладнень, викликаних цим недугом.

Кір – інфекційна хвороба, симптоми якої – висока температура, кашель, нежить, висипи. Вона небезпечна ускладненнями, адже може викликати пневмонію або ураження головного мозку. Спалахи захворювання на кір нині спостерігаються у майже трьох десятках країн світу. Найгірша ситуація в Румунії, Італії, Німеччині, Бельгії, Франції.