Херсонщина буде із хлібом: допомога від фермерів Дніпропетровщини (Відео)

Перші фури з пшеницею та ячменем вже рушили з Дніпропетровщини до Херсонщини. Загалом планують передати 300 тонн насіння, щоб тамтешні аграрії засіяли розміновані поля.

Гуманітарний вантаж на деокуповані території відправила фермерська родина, на чолі якої 86-річний Володимир Іванович. Все життя чоловік присвятив сільському господарству: від тракториста доріс до керівника.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Пережив голод. У дитинстві бігав у поля збирати колоски. Ті, що лишилися після жнив. Якось набив кишені і до мене під’їхав колишній поліцай. Він тоді охоронцем у колгоспі був. Спитав, що роблю. Відповів – колосків мамі назбирав. Може з них вона каші зварить. Та змусив висипати все. Я плакав. Це страшно було», – пригадує керівник фермерського господарства Володимир Іванович.

Насіння від фермерів регіону розділять між шістьма господарствами. Разом з тим Дніпропетровщина продовжує й відбудову деокупованих сіл. Будівельники працюють в Ольгиному, Старосіллі та Бобровому Куті. Дев’ять осель вже відремонтовано. Ще майже двадцять в роботі.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!