Кабмін спростив процедуру перетину кордону аварійно-рятувальними формуваннями

За поданням МВС України Кабінет Міністрів вніс зміни щодо процедури перетинання державного кордону України аварійно-рятувальними формуваннями.

Про це поінформувала пресслужба МВС.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Як відомо, Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту ЄС, у межах якого надаватиме та отримуватиме допомогу від держав-членів при необхідності. Задля оперативності надання (отримання) допомоги в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та допомоги постраждалому населенню Кабінет Міністрів погодив рішення щодо спрощення процедури перетинання державного кордону”, – інформують у МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий зазначив, що документ передбачає, що митне оформлення майна (товарів та транспортних засобів) в режимі реімпорту (реекспорту) буде здійснюватися відповідно до переліку, засвідченого ДСНС, замість митної декларації. Використання зазначеного майна здійснюється без будь-яких комерційних та інших цілей.

Крім того, виключається норма щодо залучення військових підрозділів збройних сил до складу аварійно-рятувальних формувань.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!