Кава або чай? Чому віддають перевагу фанати напоїв
Команда науковців під керівництвом професора Ріопенга Фана проаналізувала дані Національного обстеження стану здоров’я та харчування 2001-2012 років, що включали дані про 13 185 дорослих американців, які вживали каву за 24 години до обстеження, 6 215 дорослих американців, які пили чай. Пише Радіо Максимум.
У результаті виявилося, що 51,4 % американців віддають перевагу каві й лише 25,8 % – чаю. Причому 67,5 % американських кавоманів не п’ють її в чистому вигляді. Серед любителів чаю таких налічується майже 33,5 %.
Поціновувачі кави найчастіше додають цукор, вершки, замінники цукру, незбиране молоко або знежирене молоко. У свою чергу, любителі чаю – цукор, замінник цукру, мед і незбиране або знежирене молоко.
Ріопенг Ан зазначає, що люди, які додають в каву цукор, вершки й т.д. споживають щодня в середньому на 69 калорій більше, ніж ті, хто п’є звичайну каву без доданків. Причому близько 60 % цих калорій надходить з цукру.
У свою чергу, люди, які п’ють чай із доданками, споживають щодня на 43 калорії більше, ніж ті, хто нічого не додає в напій. У цьому випадку майже 85 % калорій надходять з цукру. Відповідно, якщо щодня пити каву або чай з доданками, то всі ці калорії можуть з легкістю нашкодити фігурі та самопочуттю.